Екскапитанът на волейболния „Марек” Веска Георгиева от Благоевград запретна престилка и обиколи 5 манастира на Метеора

Filed under: Благоевград,Дупница |

Не разбирам защо българите се пръснахме по света, купила съм 3 апартамента, отгледала към двама синове и още работя, обяви Георгиева

47-01-16

Бившият капитан на дамския волейболен отбор „Марек” в Дупница – 75-годишната Веска Георгиева от Благоевград, стъпи на осмото чудо на света – Метеора. Жилавата дама се изкачи на гигантските скали, на които са накацали множество манастири.

47-01-16-735_n

„Купила съм три апартамента. И до днес работя с двете си ръце като шивачка, отгледала съм двама златни синове и не мога да разбера какво е това чуждопоклонничество в нас българите, че се пръснахме по целия свят”, извика тя с цяло гърло в автобус, пълен с пътешественици от Югозапада.

47-01-16-63_n 47-01-16

 

Веска Георгиева чевръсто засука дълга престилка и обиколи най- малко 5 манастира. Известно е, че монасите и служителите, стопанисващи манастирите, построени на скалите, не допускат туристите да влизат, без да са покрили телата си с дълги мантии, които предоставят на входа на всеки божи дом.

Веска Георгиева смая групата и със страхотни хора, ръченица и модерни танци. Тя танцува, без да спира, 3 часа редом с международни танцьори.

 

Spread the love