Показаха „Началото на живота“ на кинолектория в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград

Filed under: Благоевград |

07-04-2

 

Новаторският документален филм „Началото на живота” бе представен на кинолектория, проведена в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Събитието бе открито от проф. д.н. Валентина Миленкова – ръководител на катедра „Социология“. Целта на кинолекторията бе да провокира дискусия по въпросите, свързани с ранното детско развитие, грижите за децата, възможностите да се създаде една по-добра среда за тях, майчинството, бащинството и родителството като цяло. Филмът предизвика изключителен интерес сред студенти, преподаватели и представители на местни институции и организации. Сред присъстващите бяха студенти от специалностите „Социология“, „Психология“, „Политология“, „Връзки с обществеността“, „Физическо възпитание и спорт“, както и преподаватели от Философския факултет. В мероприятието се включиха и Александър Балев – директор на дирекция „Социално подпомагане“, гр. Благоевград; Зорка Котузова – социален работник в отдел „Закрила на детето“; Йорданка Шопова от екип „Приемна грижа“ към община Благоевград; Евелина Клисарска и Костадина Боргиева – социални работници в Общностния център за ранно детско развитие – Благоевград; Милка Данчова – психолог в Регионална здравна инспекция – Благоевград; Любка Костадинова – секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора в Благоевград; Даниела Миланова – председател  на Сдружение “Заедно за успех”, с. Бараково; Димитър Татарски – съосновател на Характер.бг.

07-04-3

Събитието, посветено на ранното детско развитие, бе организирано от катедра „Социология“ към Философския факултет.

Филмът, заснет в Аржентина, Бразилия, Канада, Франция, Италия, Кения и САЩ, е създаден с подкрепата на УНИЦЕФ, фондация „Мария Сесилия Сауто Видигал”, фондация „Бернард Ван Лиър” и институтът „Алана”.

„Началото на живота” е фокусиран върху значимостта на ранното детство като период, който оставя траен отпечатък върху детето и неговото социално, когнитивно и емоционално развитие. Продукцията е подкрепена от УНИЦЕФ, фондация „Мария Сесилия Сауто Видигал”, фондация „Бернард Ван Лиър” и институтът „Алана”.

Spread the love