Божидар Димитров: Македония да е 2-ра Българска държава

Filed under: Новини,Свят |

b-dimitrov

Божидар Димитров: На Балканите има две албански държави – Косово и Албания. Има и две гръцки държави – Кипър и Гърция

Македонците да се върнат към българската си същност. Да станат втора Българска държава, заяви в ефира на Нова телевизия проф. Божидар Димитров.

Директорът на Националния исторически музей коментира, че това няма да е изключение. „На Балканите има две албански държави – Косово и Албания. Има и две гръцки държави – Кипър и Гърция”, каза професорът.

Що се отнася до македонският журналист Миленко Неделковски, който поруга паметна плоча за загиналите български войници на Каймакчалан, Божидар Димитров каза: „На Миленко казах да остава в албанската част, ако я разделят, защото тук го чакат момчетата от 68-ма бригада”.

За патриотизма Божидар Димитров го определи като естествено състояние на човека. „Патриотизмът е естествено състояние на човека, като любовта към майката”.

Божидар Димитров коментира и отношенията ни както с Турция, така и с Русия и западните държави. Според него няма как Русия и Турция да не влияят в България, тъй като са много близо.

Що се отнася до вътрешните въпроси и корупцията у нас, професорът коментира, че тя не може да бъде ликвидирана, а само намалена.

„Корупция има навсякъде. На корупция сме се научили от Запада, след освобождението. Включително и на процентите. Не можем да я ликвидираме, можем да я ограничим”, заяви проф. Димитров.

 

Spread the love