Водачът на „БСП за България“ в Пиринско Тома Томов заснел филм за Ванга, развълнуван посети храма на пророчицата

Filed under: Благоевград,Петрич |

 

50-02-02-v1

Тома Томов (вторият отдясно) бе придружен от втория в листата и председател на БСП-Благоевград Николай Бошкилов – до него.

Водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в Благоевград Тома Томов посети паметното за него място – храма „Св. Петка Българска“ в местността Рупите. Изключително развълнуван от възможността отново да бъде на това място, което е било построено буквално пред очите му, той разказва за филма, който е заснел специално за пророчицата – „Тъй рече Ванга“ – най-популярния филм за нея. Лентата проследява последните седем години от живота й. В него тя разказва как я осенила дарбата да провижда в бъдещето, какви чудеса е преживяла, разказва за младостта и живота си. Заснети са кадри, в които Ванга получава видения, и тълпите от хора, които са чакали да се срещнат с нея.

Тома Томов споделя, че посещава това свещено място отново, тъй като той е заснел цялостния процес на построяването на храма „Св. Петка Българска“. Филмът е изключително популярен и до ден днешен в цял свят.

Леля Ванга, както я нарича Тома Томов, го допуска толкова близо до себе си, тъй като чрез него е успяла да стигне до целия свят, коментират свидетели.

„Леля Ванга е кръстница на внучката ми. Тя почина, държейки икона, която аз й подарих. Тази икона ми бе подарена от Гена Димитрова в Щатите. Тази икона излекува майка ми от рак. За първи път, когато отидох да посетя леля Ванга, тя се обърна към мен с думите: „Ти защо ме обичаш ?“, спомня си журналистът и водач на листата в Пиринско Тома Томов.

В местността Рупите Тома Томов бе придружен от втория в листата и председател на БСП-Благоевград Николай Бошкилов. С тях бе още председателят на БСП-Петрич Йорданка Атанасова, която е пета в листата на „БСП за България“.

  • Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Spread the love