Събарят наркосборището зад Бюрото по труда в Благоевград след проверка на общината, граждани: Гледката на стотици игли е потресаваща, отломките от покрива също бяха рискови

Filed under: Uncategorized |

 

52-02-03-88888Частната сграда, превърната в наркосборище зад Бюрото по труда в Благоевград, ще бъде съборена. Това съобщиха от община Благоевград въз основа на десетки оплаквания, които постъпиха от граждани. От общината са постигнали договорка със собственика за доброволно събаряне.

Читатели на „Вяра” сигнализираха, че в района ежедневно се натъкват на стотици използвани спринцовки и игли. „Наркосборището се намира в градинка в близост до две училища, спортен интернат и студентските общежития. Гледката е направо потресаваща. И всичко това се случва на място, през което преминават стотици хора на ден”, твърдят с отвращение граждани. Мястото е разположено на една от главните пътни артерии в областния център на улица „Иван Михайлов“, непосредствено зад сградата на Бюрото по труда в града. По думите на преминаващите редовно оттам хора картината сега не била нищо в сравнение с тази отпреди време, когато на моменти гледката била още по-страшна и стряскаща „Като капак на всичко има и изоставена сграда, която всеки момент може да рухне и да убие някой. Безбройните използвани спринцовки и игли са навсякъде около нея, както и в обществената градинка, и в близкия подлез. Покривът на постройката е отчасти рухнал, а отломки крият риск за минаващите под стрехите. Всеки ден десетки живеещи в съседната кооперация и гостите им излизат с риск за живота си. Сградата е частна собственост и скоро на нейно място ще има нова кооперация. Собственикът обаче не е обезопасил района, нито пък е сложил ленти, указващи, че преминаването е опасно”, разтревожено коментират благоевградчани. По повод притесненията на хората от общината в Благоевград излязоха с официален отговор за постройката, гласящ: „Сградата е частна собственост. След направени проверки от страна на община Благоевград собственикът на сградата е поел ангажимент за доброволно събаряне. Дейностите по премахване на сградата започнаха още вчера (15.03.2017), при спазване на необходимите условия за безопасност”. Непосредствено до ужасяващата находка обаче се намира и център по наркомании, работещ по метадонова програма, разбра още наш екип. Оттам обясняват, че част от хората, с които работят, трудно изоставят уличните си навици и се връщат към дрогата. От местната полиция пък са категорични, че нищо не могат да направят, ако няма официално постъпил сигнал до тях, а такъв все още няма.

 

 

Spread the love