20 души от храм “Св. Четиридесет мъченици“ в Сапарева баня обиколиха 3 манастира на екскурзия – подарък от кандидат-депутата на ГЕРБ Ив. Константинов

Filed under: Дупница,Кюстендил,Сапарева баня |

 

Певицата от черковния храм М. Попниколова: Благодарим на Ивайло Константинов за грижата към възрастните хора, пътуването ни обогати и вдъхнови53-05-01

20 души от певческия хор и персонала на храм “Св. Четиридесет мъченици“ в Сапарева баня посетиха 3 манастира на безплатна еднодневна екскурзия. „Благодарим на №2 в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ Ивайло Константинов и на Марта Желязкова-Копанарска от Сапарева баня за екскурзията, останахме очаровани от видяното”, казаха екскурзиантите.

„Ще гласувам за достойния кандидат в листата на ГЕРБ – Ивайло Константинов с №2. Това е човек, който държи на духовните ценности, грижи се за хората и взема присърце болките и проблемите им. Екскурзията до светите места ни обогати, вдъхнови ни, изпълни ни с енергия”, разказа след пътуването певицата в черковния хор Марияна Попниколова.

„Врачешкият манастир „Св. Четиридесет мъченици“ ни очарова, той е девически с игуменка Касияна, в него има още 7-8 монахини. Бяхме посрещнати много любезно, манастирът е много обновен и прелестно красив. След това потеглихме за Черепишкия манастир – храм “Успение Богородично“. Посрещна ни йеромонах Йоаникий – той обслужва сам манастира. Обителта има много дълга история. Посетихме килията на Софроний Врачански и изградената във висините на скалите костница в памет на болната от туберкулоза дъщеря на Рашид паша. Там се намират и кости на част от четниците на Христо Ботев. В музея имаше много голяма подредена зала. От тук потеглихме и пристигнахме в манастира „Седемте престола“ – храм „Рождество Богородично“. Игуменът на манастира се казва Венцислав, той също обслужва сам манастира. Манастирът е издигнат през 12.-13. век. Групата обядвахме там. Така удовлетворени от дългата обиколка, весели и с песни потеглихме за Сапарева баня. Цялата група изказахме благодарност и на шофьора Валентин, че ни откара и върна живи и здрави. Благодарим на нашия отец Димитър Филибев, който ни придружи, благодарим отново на кандидат-депутатите от ГЕРБ-Дупница и Сапарева баня, които зарадваха възрастните хора”, разказаха пътешествениците.

 

Spread the love