Издъхна любимият готвач на Братя Галеви – Кирил Гергинов от Бобошево

Filed under: Дупница |
54-01-03-%d0%b2%d0%bb%d1%8f%d0%b2%d0%be

Кирил Гергинов

Почина дългогодишният майстор на курбани Кирил Гергинов, известен като готвача на Братя Галеви. Гергинов, който е бивш служител на подстанцията в Бобошево от времето на соца, си отиде от този свят на 77 г. Хората го знаят като личния готвач на Галеви от ресторант „Континентал”. Гергинов много се хвалеше с тях и разказваше: „С Пламен Галев и Ангел Христов изкарах още една казарма. Понякога идваха да ме взимат с черни бронирани джипове в 4 часа сутринта да им готвя за важни гости. Пламен Галев много харесва моята кухня, обичаше много домашната баклава, която правя!”

142-03-02-bratja-galevi

Братя Галеви

Майсторът на курбани Кирил Гергинов постави рекорд за миналогодишния празник на параклиса „Св.св. Петър и Павел” в Бобошево, като сготви 1 тон курбан.

Цяло Бобошево изпрати готвача Кирил в последния му път. Той бе уважаван повече от кмет в цялата община. Кирил Гергинов бе любимият майстор на курбани и на зам.-кмета Асен Волев, общинския съветник Стефан Тачев, мотосъстезателя автотърговец Явор Бошикьов, бизнесдамата Иванка Натина, Иван Галенков – Пилето, Вене Козарчето от Вуково и на още мн. други. Роднини, приятели от Бобошево и околните села се поклониха пред паметта на Кирил Гергинов.

 

 

Spread the love