Тайна среща между Корнелия Нинова и Доган за подкрепа в новия парламент разбуни Пиринско, леля Гергана: С шушу – мушу държава не се управлява, не искаме нито ДПС, нито БСП

Кюстендилци питат: Има ли бивши членове на ДПС в листата на патриотите, чухме за трима. Ат. Стоянов: Няма, няма…

 

54-01-84-660_b629043056d88fc7be261038a6308909

Корнелия Нинова и Ахмед Доган

Тайната среща между лидера на БСП Корнелия Нинова и екслидера на ДПС Ахмед Доган провокира недоволството на десетки благоевградчани. Хората недоумяват защо двамата са си шушукали на уше, при положение че в предизборните си платформи говорят за прозрачност и откритост.

54-01-04-%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd-%d1%82%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2

Иван Тодоров

54-01-04-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0

Гергана Панова

Повод за недоволството на благоевградчани стана публикация в „Пик” на два независими един от друг източници от централата на „Позитано“, според които лидерката на БСП Корнелия Нинова се е срещнала тайно с почетния председател на ДПС Ахмед Доган още преди месец. Според публикацията за рандевуто официално намекна бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, който призова Нинова да си признае виждала ли се е с Доган. Отговор от нея не последва. Срещата не се е провела в сараите на ДПС в „Бояна”.

54-01-04-%d0%b0%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%81-%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f%d0%bd%d0%be%d0%b2

Атанас Стоянов

Двамата са предпочели за явка луксозна вила в един от столичните крайни квартали. Твърди се, че единствената тема на срещата е била евентуална коалиция между двете партии след изборите следващата неделя. „Официално коалиция няма да има – тоест ДПС няма да вкарва министри във властта, тъй като това бързо ще доведе до масови улични протести и брожения сред обществото. Въпреки това Доган е обещал да гласува в пленарната зала правителство на БСП и да го подкрепя по възлови теми – като бюджета, да речем, както и отмяната на плоския данък“, довери източникът на ПИК. Ако БСП спечели, макар и с малко, изборите, най-вероятно ще поиска официална коалиция с патриотите.

54-01-04-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2

Красимир Каракачанов

От тримата лидери там най-склонен за партньорство бил Красимир Каракачанов. Именно на срещата Нинова – Доган бил измислен сценарият с „кървавото писмо“ на Сокола до медиите, в което той опита да се изкара „прима патриот“ и призова за единение срещу Ердоган и имперските амбиции на Турция.Така ДПС ще изглежда по-поносимо за коалиране с патриотите и левицата. Търсят оправдание пред електоратите си и най-доброто оправдание е коалиция „Анти-Ердоган“, поясняват замисъла от „Позитано“. По този повод десетки жители на Благоевград звъняха в редакцията на „Вяра”, за да изразят възмущението си. „Този път няма да ги огрее и двамата, правят си сметки без кръчмар.

54-01-04-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%b3%d0%b0%d0%bdТази Корнелия за каква се помисли? За Господ може би? Примера за тайната среща от неговата тайна вечеря с апостолите ли взе? Тръгнала съюз с Доган да прави, безсрамници. Утрешния ден пак на тайна среща и вярата ли ни ще продадат”, гневно пита Иван Тодоров от Благоевград. Гергана Панова пък е категорична: „С шушу – мушу между политици не се управлява държава. Доган не се е появявал от години на политическата сцена, но всички знаем, че той управлява партията. Чух, че той държал да не се пипат назначения по линия на МВР и секретните служби, ама дали е верно, не знам”, каза Гергана Панова и допълни: „Аз единствено вяра имам на в. „Вяра”, всеки ден го чета и с интерес проследявам написаното в него. Да напишете, че хората не искат ДПС в управлението, само това остава, този дето поробени ни е държал, на трон да го видим”, каза леля Гергана. Според политици от региона обаче, ако БСП спечели, макар и с малко, изборите, най-вероятно ще поиска официална коалиция с патриотите. От тримата лидери там най-склонен за партньорство пък бил Красимир Каракачанов.

Кюстендилци пък попитаха на редакционните телефони: Има ли бивши членове на ДПС в листата на патриотите, чухме за трима души?

Кандидатът за депутат от ВМРО в Пиринско Атанас Стоянов категорично отрече да знае за подобна среща между Корнелия Нинова и Ахмед Доган. „Не съм чувал за подобна среща, това са поредните измислици. Няма такова нещо. Къде има членове на партия от ДПС тука, в нашия район? В листата също няма бивши членове на ДПС. Членовете от ДПС са в Родопите, не в Сандански или Благоевградска област”, заяви Атанас Стоянов. Лидерът на „Атака” Илиян Тодоров пък не бе открит за коментар по темата. Той ще трябва да отговори има ли в коалицията им бивши членове на ДПС.  

Благоевградчани питат и какви са последствията за Корнелия Нинова, след като Яне Янев в качеството си на шеф на парламентарната комисия „Антикорупция” преди няколко години направи разкрития от разсекретени документи, че Нинова, като заместник на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров от правителството на тройната коалиция, провела 111 телефонни разговора със следователката Татяна Шарланджиева. Целта на разговорите е да се прикрие информация за сделки с бизнесмена Красимир Георгиев, съсобственик на консултантската фирма „Фронтиер“. Ангел Александров пък след оттеглянето си като шеф на следствието обвини тогава следователката, че с посредничеството на Нинова е опитала да осуети разследване срещу шефа на „Фронтиер”. По думите на Янев тогава крупните далавери, в които са замесени Румен Овчаров и Корнелия Нинова, са ощетили България с 90 млн. лева. Янев показа и болничен лист на Корнелия Нинова с невярно съдържание от времето, когато е била зам.-министър на икономиката, с диагноза хипертонична болест на сърцето.

 

 

 

Spread the love