Ал. Методиев на косъм да се раздели с кандидатдепутатската листа, самоковци питат: Вярно ли е, че дължи 490 000 лв. на държавата от глоби и лизинг на коли?

Filed under: Самоков |

 

 

56-01-05

Бившият народен представител от ДПС Александър Методиев за една бройка щял да се окаже извън списъците на кандидат-депутатите. Една от причините е заведеното срещу Методиев дело за хулиганство. Припомняме, Методиев влезе в съда, след като попречи на пътни полицаи да глобят него и негови приятели. Държал се грубо и непристойно и заплашил полицаите, че ще ги уволни. Съдът реши, че депутатът е нарушил закона. Адвокатът на Методиев заяви, че ще обжалват решението на съда. В съдебната зала известният като Бат Сали чу „виновен“ както по обвинението за хулиганство, така и за обвинението в неизпълнение на полицейско разпореждане. Тогава Методиев заяви пред съда: “Не съм заплашвал и обиждал полицай“. Наказанието, което Софийският градски съд му наложи, е 3 000 лева глоба за хулиганството и 6 месеца условно по второто обвинение. Александър Методиев е осъден на първа инстанция, но е обжалвал и все още не е излязло решението на втора инстанция – пред апелативния съд.

Бате Сали има завидно спокойствие, въпреки делото и дълговете, коментират в Самоков. След дни са изборите, но в родния град Сали не може да бъде видян, освен на няколко огромни билборда. „Явно Сали е насочил усилията си към градовете, в които е на второ място в листите – Ямболска и Софийска област“ – коментират в махалата на Самоков.

Според уведомление до държавен съдебен изпълнител с дата 24.06.2016 г. върху заплатата на Александър Методиев е наложен запор по изпълнително дело, образувано по молба на „Хета Асет Резолюшън ауто Бългаия“ ООД – Столична община, в полза на частен съдебен изпълнител в размер 5 288.89лв. и юрисконсултско възнаграждение 1 471 лв. Получено е и второ запорно съобщение от същата фирма в размер на 3874.69 лв. Третото запорно съобщение е от същата фирма в размер на 256 лв. , държавна такса 556 лв. и 437лв. Четвъртото запорно съобщение е от образувано по молба на „Старком Холдинг“ АД за 50 000.00 лв. Вярно ли е, че има и пето запорно съобщение за 5 000лв. , образувано по ОББ АД, вярно ли е, че е имал дългове за коли на лизинг и за имоти, питат самоковци по повод слуховете, които вървят в града. Вярно ли е, че има образувано дело от частен съдебен изпълнител и задължения около 40 272 за глоби и ревизионен акт? – питат читателите на в. „Вяра“. През 2016 г. Народното събрание е изпълнявало първото запорно съобщение, по което е удържана сума от 14 054лв. Не успяхме да разберем от Александър Методиев дали все още дължи средствата, защото не отвори телефона си за разговор с нас, въпреки многократните ни позвънявания. Може към момента вече да не дължи нищо по тези наложени запори, като той запазва правото си на отговор.

Spread the love