Д-р Миков хвърли оставка след 4 м. управление на общинската болница в Дупница, призна: Няма натиск, ще си търся работа в София

Filed under: Дупница |

Прокуратурата удължи срока за разследване срещу предишния шеф Росен Тимчев

61-01-05-v-mikov

Д-р Владислав Миков

Д-р Владислав Миков подаде оставка като управител на общинската болница в Дупница. Оставката е депозирана при кмета Методи Чимев в понеделник с мотив лични причини.

„Подадох оставка единствено по лични причини, няма натиск или нещо подобно върху мен. Имам предизвестие от 30 дни, през което време ще помагам на новия управител да се запознае с областановката, ще подпиша договора и за заема, ако се налага. Оствката ми няма нищо общо с финансовото положение в болницата.

61-01-05-%d1%80%d0%be%d1%81%d0%b5%d0%bd-%d1%82%d0%b8%d0%bc%d1%87%d0%b5%d0%b2

Росен Тимчев

Заемът е готов, сега всичко зависи от ОбС. Зам.-кметът Олга Китанов ще контролира как се разходват парите, така че това по никакъв начин няма нищо общо с мен. Няма да остана на работа в общинската болница, ще замина за София, но все още не съм решил къде точно ще работя след това”, коментира за в. „Вяра” д-р Миков. Вероятно той ще се върне като акушер-гинеколог в една от големите столични болници, където работи преди това. Д-р Миков бе управител на общинската болница 4 месеца. Той бе утвърден на този пост след сесия на местния парламент на 24 ноември 2016 г., след като спечели конкурс в конкуренция с д-р Димитър Недин.

МБАЛ „Св. Иван Рилски” остава без управител, след като преди няколко седмици д-р Миков поиска община Дупница да стане съкредитоискател за теглене на банков заем до 1 млн. лв. за стабилизиране на болницата. От местната управа тогава настояха управителят да гарантира, че с тези средства ще стабилизира болницата и ще спре трупането на дългове. На фона на проблемите в здравеопазването в страната управителят не бе дал такива гаранции.

Преди стартирането на процедурата за нов управител бе отстранен временно изпълняващият длъжността управител Росен Тимчев, който зае поста през февруари миналата година. Както е известно, в момонта Росен Тимчев е разследван от прокуратурата. Срещу него са заведени 2 досъдебни производства. Първото е по чл. 308, ал. 2 от Наказателния кодекс (НК) – съставяне на официален документ с невярно съдържание. Това е фалшива диплома, с която е управлявал дружеството. Второто досъдебно производство е по чл.324, ал. 2 от НК – упражняване на професия без съответната квалификация. Стана ясно още, че от прокуратурата са удължили срока за разследването срещу Тимчев с 2 месеца.

 

 

 

 

Spread the love