Община Сапарева баня отпуска 1000 лв. на ШК „Марек Юнион-Ивкони” за награди на победителите в турнира „Рилска пролет” в Паничище

Filed under: Сапарева баня |

 

61-05-01

Общинските съветници ще разгледат предложението за отпускане на средствата за шахматния турнир в курорта Паничище.

Община Сапарева баня да отпусне 1000 лв. на Шахматен клуб „Марек Юнион-Ивкони” – гр. Дупница, предлага кметът на курорта Калин Гелев. Средствата са необходими на клуба за осигуряване на награден фонд за провеждане на открити международни турнири по шахмат под името „Рилска пролет”, става ясно от докладна записка, внесена в местния парламент на планинското градче.

„На територията на община Сапарева баня, в курортното селище Паничище вече няколко поредни години в началото на м. май се провеждат открити международни турнири по шахмат под името „Рилска пролет”. Идеята е да се популяризират курортното селище и община Сапарева баня. Турнирите се подсигуряват организационно от Шахматен клуб „Марек Юнион-Ивкони” – гр. Дупница, а осигуряването на наградния фонд от община Сапарева баня”, мотивира предложението си Гелев. Докладната записка ще бъде разгледана на днешното заседание на Общинския съвет, в чийто дневен ред са включени 13 докладни.

Spread the love