Ученици станаха предприемачи, представиха тренировъчните си фирми на панаир в Благоевград

Filed under: Благоевград |

05-02-%d0%b1%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d1%811

Гимназистите влязоха в ролята на предприемачи

Гимназисти от Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“ в Благоевград влязоха в ролята на преприемачи и демонстрираха методи за развиване на успешен бизнес.

Сградата на Младежки дом – Благоевград се превърна в банка,  застрахователна компания, фитнес зала, магазин за вино и сладкиши, туристическа компания. Инциативата бе рамките на Деветия училищен панаир на учебно-тренировъчните фирми „Учение чрез действие”.

Единайсетокласничката Валентина Щерева предлагаше разнообразни застрахователни продукти, голям интерес имаше и към туристическите оферти на екоселище в сферата на селския туризъм.

Една от най-посещаваните фирми пък беше тази за вино. „Ние сме фирма Ротвайн”, занимаваме се с производство и търговия на вина. Разполагаме със 700 дка собствени лозя по долината на река Струма. В нашия каталог предлагаме 11 вида червени  и бели вина. Целта на нашата фирма е да запази хармонията и вкуса на българското вино, като влагаме напълно ръчно обрано зряло грозде  и го подлагаме на подходящ процес на  ферментация”, обясни  Християн Стоянов, специалист маркетинг и реклама.

„Това е една прекрасна инициатива, благодарение на която нашите възпитаници могат да покажат комплекс от знания по различните икономически дисциплини“, коментира директорът на Професионалната гимназия по икономика Ася Бояджиева.

В продължение на няколко часа учениците влязоха в ролята на предприемачи, брокери, фитнес инструктори, туристически агенти или банкери и имаха своите клиенти.

05-02-%d0%b1%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d1%812

 

Spread the love