Взривът в метрото бил заради Путин

Filed under: Новини,Свят |

ozerov

Взривът в метрото в Санкт Петербург, който по всяка вероятност ще се окаже атентат, е заради руския президент Владимир Путин. Такава версия изказа председателят на комисията по отбрана и сигурност към Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Виктор Озеров, предаде iNews.bg.

„Мястото на взрива не е избрано случайно. Владимир Путин е в града, провежда се и медиен форум“, заяви той пред „РИА Новости“. Според Озеров взривовете на метростанциите „Сенная“ и „Технологический институт“ ще се окажат терористичен акт. Подобна версия малко по-рано изрази и бившият участник в известния антитерористичен отряд „Алфа“ Сергей Гончаров.

russia-blast-metrojpg

Виктор Озеров обаче отправи и критики към спецслужбите, които явно не са успели да предотвратят атентата в Санкт Петербург. Според думите му е очевидно, че съответните служби не са сработили навреме, не са успели да изпреварят събитията, нито пък са засилили мерките за сигурност в метрото предвид събитията, които се провеждат в града.

Междувременно това започнаха да правят на много места както в Санкт Петербург, така и в Москва и други градове. Допълнителни мерки за сигурност са въведени предимно на местата, свързани с транспортната инфраструктура и комуникациите. Охраната по летищата в Санкт Петербург и Москва е засилена. Същото е положението и в метрото в руската столица.

Spread the love