Два взрива в метрото в Санкт Петербург, има много ранени и загинали СНИМКИ и ВИДЕО (18+)

Filed under: Новини,Свят |

vriv-metro-2

В петербургското метро са избухнали два мощни взрива. Има много ранени, по предварителни данни 10 души са загинали, съобщава ТАСС. На място вече има десетки спасителни екипи. Медиите в Русия все още не разполагат с официална информация за това точно как е станал взривът. Седем станции на метрото са затворени.

Взривът в руското метро е бил заложен вътре във вагоните на петербургската подземна железница. Това сочат първоначалните огледи. Вратата на вагона е била огъната отвътре навън. По предварителна информация взривовете са били два – на спирките „Сенная” и „Технологически институт”. До момента се съобщава за десет загинали, но се смята, че те ще са много повече.

vriv-metro

Преди минути президентът на Русия Владимир Путин е поискал лично да бъде информиран за случващото се в Петербург. По все още неофициална информация става въпрос за атентат.

Руският президент се надява разследването да покаже час по скоро каква е причината за експлозията в метрото в Санкт Петербург. Путин обяви, че се работи по няколко версии, свързани с терора, предаде RT. „Твърде рано е да се каже каква е причината за експлозията“, каза руският президент, който има среща с президента на Беларус в Санкт Петербург. „Разбира се, винаги се обмислят всички варианти – битови и престъпни, както и всички видове проява на тероризъм. Ще видим до къде ще доведе разследването, ще дадем отговорите на всички въпроси“, допълни той. Президентът на Русия обсъди с директора на ФСБ ситуацията в Петербург.

Видео

 

Spread the love