Томислав Дончев: Увеличението на цената на газа с 1/3 е неприемливо, това е капан за бъдещото правителство

Filed under: България |

 

66-12-02-donchev„Когато коментираме опасността от повишаване цената на газа, евентуално увеличение на цената му с 1/3 е абсолютно неприемливо – и за бизнеса, и за гражданите“. Това заяви Томислав Дончев на извънреден брифинг на ГЕРБ по повод скандала с КЕВР. По думите му е получил информация, че по време на срещата на КЕВР за цената на газа е имало представители на левицата.

„Опитите да се търсят едни сценарии, в които се повишава цената на някой енергиен ресурс отвъд нашия контрол и после се формират протести – този филм сме го гледали преди 4 години. Казвам го това, защото преди малко ме информираха, че в протеста пред КЕВР са забелязани лица на левицата. Смятаме, че това повишаване на цената е като един капан за бъдещото правителство“, посочи още Дончев.

Искането за увеличение на цената на газа идва от едно държавно дружество. Тук трябва да се намеси Министерството на енергетиката и да си свърши работата. Държавата трябва да впрегне ресурса си и да реши този проблем. Резерви за това има“, категоричен беше Дончев.

Вчера стана ясно, че на закрито заседание на 7 април ще бъде взето окончателното решение за повишаването на топлинната енергия.

 

Снимка:

Томислав Дончев и Теменужка Петкова дадоха брифинг.

 

Spread the love