Кметът на Дупница Методи Чимев събра на спешна среща завеждащите отделения в болницата, чертаха спасителен план за МБАЛ „Св. Иван Рилски”

Filed under: Дупница |

140-01-01 Методи Чимев

Методи Чимев

Кметът на община Дупница Методи Чимев събра тази вечер на спешна среща шефовете на отделенията в общинската болница в Дупница. Медиците са обсъдили с градоначалника стратегии за спасяването на лечебното заведение и вариантите за назначаването на временен управител до провеждането на конкурс. Източници на вестник „Вяра” издадоха, че фаворит за поста е хирургът д-р Димитър Недин.

61-01-05-v-mikov

В. Миков 

Кметът Методи Чимев е категоричен: „Пред новия управител ще поставя изискването да не трупа никакви дългове към досегашните борчовете на болницата. Ще поискам той да подпише декларация за това. В противен случай ще назначим в болницата финансов контрольор. Убеден съм, че точният управител може да създаде необходимата организация и щетите за болницата да бъдат ограничени. Не мога да се съглася с твърдението, че общината е виновна за състоянието на болницата, нали лечебното заведение има управителен съвет и завеждащи отделенията?

202-01-077777 Доцент Димитър Недин.jpeg

Доцент Димитър Недин

Според мен всеки завеждащ отделение и заместниците им трябва да са на 100% отдадени на каузата по спасяването на МБАЛ „Св. Иван Рилски”, само така болницата може да просъществува.”, сподели за „Вяра” кметът Методи Чимев.

Общинският съвет в Дупница в четвъртък ще освободи от длъжността управител д-р Владислав Миков, който инфарктно хвърли оставка, оставяйки болницата в задънена улица с огромен дълг и обезглавена. Месечното брутно възнаграждение за управителя е 1497 лв.

Общинският съветник Ивайло Петров от БСП пък смята, че община Дупница трябва да подкрепи болницата, като стане съдлъжник към кредита в размер на 1 млн. лв.

03-05-5 ивайло петров

Ивайло Петров

Spread the love