2 000 лева глоби за кюстендилци обиждали полицай при рутинна проверка

Filed under: Кюстендил,Регион |

ssyd-kiustendill

Районният съд под Хисарлъка  наказа с по 2 000 лева глоба двама кюстендилци, които обиждали полицаи при рутинна проверка в ромския квартал „Изток“.  Безработният Емил Данаилов, се призна за виновен в това, че на 18-и юли миналата година  около 11.30 часа в Кюстендил, на ул. „София, в близост до блок № 1, противозаконно е попречил на полицай от участъка в махалата, да изпълни задълженията си по опазване на обществения ред. Трябвало е  да му извърши проверка с цел установяване самоличността му и редовността на документите на автомобила. Емил обаче  е отказал да предостави личните си документи и документите на автомобила, както и да остане на място в управлявания от него автомобил, марка „Рено Меган”, слязъл е от автомобила и е отправил към полицейските служители обидни думи и квалификации. „ Вие на какви ми се правите, да не сте най-големите“, гневял се Емил. Поводът за проверката станала специализирана полицейска операция за противодействие на търговията с безакцизни цигари и алкохол без бандерол.

Заедно с него пътувал Бисер Руменов, също безработен . По примера на авера си и той скочил на проверяващите униформени.  От деянието няма причинени щети, констатира съдия Пламен Деянов.

Емил и Бисер са осъждани са престъпления от общ характер, показва справката на свидетелството за съдимост. Това ги накара и да поискат споразумение , с прокуратурата, което магистратите одобриха. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. Двамата приятели ще платят и по 100 лева разноски за воденото досъдебно производство в РУП- Кюстендил.

Spread the love