На третият ден на Великден закриха тазгодишния сезон на дневните седянки в Долна баня

Filed under: Долна баня,Регион |

sezona-img_0497   На третият ден на Великден членовете на Сдружението на хората с увреждания „Венетица“ в Долна баня закриха тазгодишния сезон на дневните седянки. Скъп гост на последната сбирка на долнобанските инвалиди бе енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров, който след като подари на всеки по едно червено яйце и поздрави всички с „Христос Воскресе“ говори за големия християнски празник, за християнските ценности в живота, за словото и символите на Великден.

sezona-img_0498

Председателката на Сдружението на хората с увреждания „Венетица“ инж. Светла Стоименова подари на отец Пламен книгата на Васил Игнатов „Хан Крум – победоносецът“ в знак на благодарност от всички членове към неговата отзивчивост винаги, когато бъде поканен, да гостува на инвалидите в техния клуб по различни празнични поводи.

sezona-img_0494

sezona-img_0496

Инж. Светла Стоименова също поздрави със светлия християнски празник своите членове и направи кратка равносметка на сбирките на дневната седянка през сезона, като спомена, че са почетени и отбелязани всички големи национални, християнски, народни и местни празници подобаващо, както и за тях са подредени и направени красиви изложби и кътове в клуба с различна тематика, показващи и таланта на долнобанските инвалиди.

sezona-img_0503

sezona-img_0504

За добрата работа през сезона и таланта на членовете от организацията и техните приятели и съмишленици председателката инж. Светла Стоименова ги дари с по един голям шоколад.

sezona-img_0501

Закриването на сбирките от тазгодишния сезон на дневната седянка на членовете от Сдружението на хората с увреждания „Венетица“ бе съпроводено с празничен обяд и много наздравици, традиционния ритуал с чукането на великденски яйца и дегустацията на великденски козунаци.

Spread the love