Самоковци питат: Проведе ли се конкурс за новоназначени служители в общинския хотел „Арена“ в Самоков?

Filed under: Регион,Самоков |

Местните хора се надяват хотелът да престане да бъде субсидиран от Общината

 %d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d0%bc

От няколко дни сред самоковската общественост се дискутира темата за общинския хотел в Самоков „Арена“. Пред съветниците служителите му докладваха през миналата година, че приходите не са големи и обектът се дофинансира от Общината. Какво е финансовото му положение сега, ще стане на ясно на предстоящата сесия идния четвъртък. Тогава ще бъдат докладвани отчетите на всички общински фирми.

От откриването му до скоро там беше управител Любослава Ярловска.Тя е дъщеря на бивш зам.-кмет от БСП Ярловски.  През есента Ярловска напуснала шефското място в хотела по неизвестни за обществеността причини. По-късно местата си освободили счетоводител, както и администраторки. Питането на хората в Самоков е кметът на Общината обявил ли е конкурс за вакантните длъжности, има ли новоназначени, и ако да – назначените с необходимия образователен ценз ли са?

Говори се също, че една от длъжностите е съкратена – вероятно за спестяване на средства за работна заплата. Според слухове в момента хотелът е без управител и по неофициална информация се ръководи от заместник-кметицата по туризма Люба Кленова.

Наскоро кандидати питали кметът Георгиев за тази длъжност, но им било казано, че Кленова временно ще го ръководи до назначаване на специалист.

 

Spread the love

2 коментара за: Самоковци питат: Проведе ли се конкурс за новоназначени служители в общинския хотел „Арена“ в Самоков?

  1. Хотелът ще мине на самоиздръжка когато го продадат ! Докато го управляват некъдърници няма как да е на печалба . Това е най некъдърно и нескопосано направеният хотел който съм виждал ! Направен е да издържи няколко години и след това само ремонти които не могат да се възвърнат никога! Така е при всички държавни обекти към днешно време !То за това и дъщерята на зам. кмета го е напуснала , ако беше много хубаво нямаше да бягат! Със туризъм трябва да се занимават хора които разбират и имат желание , а не сметеници ! Във Самоков има всички предпоставки за печеливш туризъм ,само трябват подходящите хора за целта!

    Валери Попйорданов
    2017/април/18 at 23:49 PM

  2. Вяра , стига мишкувахте ! Кога ще попитате колко автомобили са платили за общински паркинг на Боровец през зимния сезон , който започна на 08 .12 .2016 г. Най важния въпрос е колко и къде са парите ? Не пропускайте , че пари се събираха и за Нощтно каране.

    бате Пепи
    2017/април/18 at 22:57 PM