Девойките на „Рилски спортист“ ще гонят титлата на държавното в „Арена Самоков“

Filed under: Uncategorized |

 

 

69-07-03-domakinite-se-pricelihaСамоков ще приеме финалния турнир на републиканския шампионат по баскетбол за девойки до 19-годишна възраст. Надпреварата ще се състои в „Арена Самоков“, а титлата ще си оспорват осем отбора – „Септември 97“ (Сф), „Славия“, „Левски“, „Балкан“, „Черно море“, „Дунав“ (Русе), „Асеновец“ и „Рилски спортист“.

Жребият отреди съперник на самоковки в първата среща да бъде тимът на „Балкан“. След това са сблъсъците със „Септември“ и „Дунав“.

Новината за домакинството на финалния етап на държавното първенство зарадва привърженици на баскетбола в рилския град, които силно вярват във възможностите на своите любимки, завършили кампанията в „А“ група на призовата втора позиция. Момичетата на старши треньора Борислав Трифонов записаха 14 победи в 18 мача, а единствената им загуба на собствен терен бе от бъдещия първенец „Славия“.

За последно Самоков бе домакин на решителната надпревара при старшата възраст в края на сезон 2012/2013, когато с титлата триумфира столичният НСА.

 

На снимката: Домакините се прицелиха в титлата след впечатляващото си представяне до момента.

 

Spread the love