Приятели и близки от Благоевград, Кюстендил и Добринище празнуваха 60-годишния юбилей на д-р Здравко Златев във Враца

Подариха му печено прасенце, а той се пошегува: Ветеринарните доктори си ядат пациентите

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Под мотото „Чудото да си щастлив!” беше отпразнуван 60-годишен юбилей на ветеринарния доктор Здравко Златев от гр. Враца. Празникът бе уважен от много гости от Югозапада – от Благоевград, Кюстендил, Добринище, както и от Стара Загора, София, Кърджали, Враца и от много други места на страната, които изпълниха залата на голям местен ресторант. На всички присъстващи бяха раздадени анкети, свързани с личния и професионален живот на д-р Златев, на които трябваше да бъде отговорено. В анкетата присъстваха много интересни въпроси, свързани с почти целият живот на рожденника, още от детството му, през младостта, зрелостта, та до момента на 60-годишнината му.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Последваха още поздрави във формата на стихове, написани от съпругата му Надя Златева, както и двете му дъщери д-р Ива Георгиева и д-р Боряна Златева, които публично се зарекоха да се изградят като още по-добри от баща си в професията, та даже и да го надминат. Най-интересен беше поздравът на Ротари клуб – Враца, от ентусиазирани млади мъже, които с танци, песни и чаша вино поздравиха юбиляра, който е техен обединител, и създател на Ротари клуба в техният град. Подариха му печено прасенце, което стигна до всички маси.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ротарианците с рожденника в средата.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Ветеринарните доктори, които не бяха малко на брой в залата, си ядат пациентите”, с хумористична усмивка подчерта д-р Здравко Златев. Известният изпълнител на народни и македонски песни от Благоевград Янко Неделчев и приятел на д-р Здравко Златев, подържаше настроението на многобройните присъстващи, уважили празненството, с мекия си  нежен и лиричен глас. Неделчев специално беше пристигнал от Благоевград заедно с музикалният си екип от Добринище, за да уважи и весели гостите на своя приятел д-р Златев. Последваха много танци, хора и изумително сиртаки с поднос на главата с по четири чаши, пълни с питиета, които се овладяваха с равновесие въпреки танца.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ресторантът, който се пукаше по шевовете от многобройната група приятели, колеги и роднини, се разлюля и от буйните танци – туист, сиртаки, както и от различните  хора.

Spread the love