Косата расте като луда през пролетта с маски от яйце и банан

Filed under: Здраве |

 

%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5Сигурно сте забелязали, че точно през пролетта косата ни е по-безжизнена и чуплива. Това е така, тъй като през студените месеци косата преживява сериозен стрес. Не само наследствените фактори имат значение дали косата ви е суха и чуплива. Половин година през отоплителния сезон сме били повечето време в затворени помещения, а това е изсушило косъма до крайност. Този проблем се появява при над 70% от жените според изследване на специалистите. Ето защо с настъпването на топлите дни ползвайте шампоани с укрепващи косъма серамиди, с повече хидратиращи и подхранващи съставки. Много важно е, като избирате козметика за коса, да предпочитате тази, която е с фруктови компоненти, с екстракти от растения и с ценни масла, защото те ще придадат гладкост и еластичност на косата, ще върнат нейната здравина и блясък. Има и още две ценни съставки, които задължително трябва да присъстват в продуктите за коса през този сезон – кератин, който укрепва косата и връща нейния блясък, и пантенол, който подхранва косъма и има регенериращо въздействие. Можете също така да се доверите на народната медицина и да изпробвате следните рецепти:

Маска с банан

Маската с банан е много лесна за приготвяне. Към размачкан плод добавете една супена лъжица мед и разбъркайте хубаво сместа. Нанесете я върху влажна коса и оставете да подейства 15-20 минути. След това измийте косата си с шампоан.

Маска с яйце

Маските с яйца са едни от най-ефективните. Към един жълтък добавете малка лъжица зехтин и сока на един лимон. Разбъркайте сместа. Нанесете маската върху влажна коса. Оставете да подейства към 20-ина минути, след което изплакнете.
 

Spread the love