Миниван „Форд“ с французи се заби в дърво в Кресненското дефиле, 3-ма пострадаха

Filed under: Благоевград |

 

%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%bb%d0%b8-%d1%81%d0%b0%d0%b9%d1%82Трима французи пострадаха при катастрофа на Е-79 край Симитли, съобщава БГНЕС. Инцидентът е станал към 18 часа вчера. Миниван „Форд“ с френска регистрация, движещ се от Благоевград в посока Кресненското дефиле, на дясна плавна крива минава в насрещната лента, излиза от пътя и се забива в дърво. Пътният инцидент стана на изхода на Симитли в посока пътен възел „Крупник-Брежани”.

Излезлият вляво от пътя автомобил минава отляво на започващата мантинела, около 20-ина метра се движи по канавката, мачка растителността, спира след удар в по-голямо дърво. По чудо при преминаването през насрещната лента не е идвал друг автомобил.
След изследвания стана ясно, че най-тежко е състоянието на 59-годишен пътник на задната седалка, който е с травма на гръдния кош. Има счупени ребра, настанен е в отделението по хирургия на МБАЛ-Благоевград. Водачът на автомобила е със счупен нос, най-леко е пострадал – само с натъртвания, пътникът до шофьора. Те остават под лекарско наблюдение в същото отделение. И тримата пострадали са на възраст от 59 до 62 г., те са френски граждани и работят в България.

 

Spread the love