Сърдечна криза повали адвоката на дупничанина Иван Карастоянов по делото за смъртта на Отвертката, съдия Начев отложи делото за началото на лятото

Filed under: Дупница,Кюстендил |

Digimax A50 / KENOX Q2

Тежка сърдечна криза на адвокат Тервел Раев отложи делото за убийството на гарда на Братя Галеви – Николай Радев-Отвертката от Дупница. Юристът представлява един от обвиняемите – Иван Карастоянов. В съда вчера се появи само адвокат Марин Марковски, защитник на стоматолога Владимир Карастоянов.

„Колегата Тервел Раев е с тежка сърдечна криза, постъпи за кратко време в болница, изписан е, но вече се лекува у дома. Няма възможност да се яви на делото. Затова идвам да взема новата дата. Сега трябваше евентуално да се представят експертизи, както и разпит на неявили се свидетели”, коментира Марин Марковски.

73-01-10-tervel-raev

Тервел Раев

73-01-10-marin-markovski

Марин Марковски

Председателят на съдебния състав и административен ръководител на Кюстендилския окръжен съд Мирослав Начев обяви, че не може да се даде ход на процеса поради отсъствието на адвокат Раев. От държавното обвинение също заявиха да не се дава ход на делото. В съдебна зала се явиха подсъдимите Николай и Иван Карастоянови, както и баща им Владимир. Вещи лица и свидетели обаче не се явиха, защото са били предварително уведомени, че делото ще бъде отложено.
Съдия Начев насрочи следващото дело за 23 юни.  Окръжната прокуратура в Кюстендил внесе обвинителен акт срещу Николай, Иван и Владимир Карастоянови от Дупница за умишлено убийство на Николай Радев.

 

 

 

 

 

Spread the love