Ръст от 34% на реализираните нощувки отбеляза Банско, българи и британци – най-могобройните туристи

Filed under: Банско,Бизнес |

Постоянството в осъществявания от общинска администрация контрол вади на светло част от туристическите услуги, коментира кметът Георги Икономов

%d0%b1%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d0%b8-%d0%b1%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be

С 34% увеличение на реализираните нощувки приключва зимният сезон според официалните данни, подавани от туристическия бранш към Общинска администрация-Банско. Традиционно най-големият дял в посещенията е на българските туристи, британските и тези от съседните балкански държави. Посещенията от Руската федерация са нараснали с 40%, наблюдава се интересна тенденция на увеличение на посетителите от Италия, Швеция, Франция и Германия. През изминалия сезон служителите на местната администрация са осъществили 179 проверки на обекти, от които 55 съвместно с органите на НАП, РУ „Банско” и РСПБЗН – Банско. Продължава практиката „скрит клиент” за посещения на местата за настаняване чрез различни онлайн базирани резервационни системи.

„Ако обърнем поглед назад към 2011 година, ще установим, че декларираните нощувки на годишна база са нараснали от 578 хиляди на близо 820 хиляди през 2016 г., или общо с 42%. Цифрите говорят сами. Явно е, че туристическият бранш в нашия курорт е свършил добре своята работа. За което отправям своите поздрави към работещите в тази сфера. Явно е, че постоянството в осъществявания от Общинска администрация-Банско контрол също дава резултати и вади на светло част от туристическите услуги”, коментира изнесените данни кметът Георги Икономов.

%d0%b1%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d0%b8-%d0%b1%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be2

„Насочваме вниманието си към летния сезон, за който отново подготвяме силна серия от културни събития. Международният джаз фест празнува своя 20-годишен юбилей и организаторът му д-р Емил Илиев ще събере най-верните приятели и големите звезди на форума. Планираме още изненади, които гарантирано ще привлекат посетители през топлите месеци”, допълни той.

 

Spread the love