Корнелия вдигна палат за милион в Мизия – селската къщурка на Нинова се оказа чифлик, крие го зад 20-метрова ограда

 

САМО В ПИК И "РЕТРО"! Корнелия вдигна палат за милион в Мизия - селската къщурка на Нинова се оказа чифлик, крие го зад 20-метрова ограда

„Чували сме да казва по телевизиите, че родният й дом не е нищо особено. Как да не е?! Цял чифлик вдигна“, разкриват комшиите й в Мизия. Постройката и дворното място на Нинова се простирали на повече от декар. Палатът й се намирал в централната част на града, в близост до местната църква, където Нинова била забелязана да пали свещи за здраве покрай тазгодишния Великден. В къщата в момента живеела само нейната майка, защото баща й починал неотдавна. Шефката на социалистите молела родителката си да дойде при нея в София, но възрастната жена отказвала, защото била свикнала с живота в провинцията. Съгражданите на Корнелия не били виждали двора отвътре след основния ремонт, защото Нинова вдигнала висока ограда.

Лидерката на БСП се снима с великденските си яйца пред камина за 5 хиляди лева

Загражденията били дълги повече от 20 метра, като половината още не били монтирани, тъй като се изработвали по поръчка от скъпи дървени материали в оборотен дърводелски цех наблизо. Около входната врата имало пъстри градинки с лалета, за които майката на Корнелия старателно се грижела. Зад постройката обаче се криела цяла нива, където всяка година сеели зарзават. Именно там Нинова отглеждала прочутите си домати, като се надявала и тазгодишната реколта да е богата, защото била обещала на съпартийците си да ги черпи с домашна ракия и салата. Чифликът на Корнелия изпъквал на фона на заобикалящите го кирпичени къщи с ярка боя и нова дограма. Въпреки представите на съгражданите й, че обзавеждането вътре не било нищо особено, се оказало, че жилището й в Мизия било дори по-луксозно обзаведено от апартамента й в столицата.

Нинова с майка си в двора на чисто новата им къща

Мебелите били ръчно правени и предимно от дърво, а просторните помещения били разделени от скъпи блиндирани врати. Най-любимото място на Корнелия в селската й къщурка била огромната камина, която стояла само за фасон. Около нея депутатката наредила купища сувенири, повечето от ковано желязо. Почетно място заемали иконите и специално огледало с рамка от 24-каратово злато. Картини също не липсвали, но с тях Корнелия се сдобивала не с пари от собствения си джоб, а по личните си поводи, когато приятелите й се надпреварвали да й подаряват произведения на изкуството. В Мизия се говори, че за хигиената в палата се грижела чистачка, тъй като майката на Нинова била вече възрастна, изморявала се бързо и не можела да лъска баровския теракотен под по 3 пъти седмично.

Spread the love