ПЪЛЕН ОБРАТ В МВР! Уволниха 35 ексченгета от Пиринско

63bb523d9ad71d35aa95378c04b79674

35 сътрудници по охраната, които бяха назначени допълнително в ОД на МВР – Благоевград, вече са освободени поради липса на средства. Щатните бройки – по 5 в 7-те районни полицейски управления, бяха отпуснати в края на януари със заповед на тогавашния вътрешен министър Румяна Бъчварова.

Сътрудниците по охраната, бивши полицаи и военни, започнаха работа реално от 10-и март и изкараха до края на април, след което договорите им са прекратени. Инициативата за привличането на бивши служители обратно в системата на МВР целеше да подпомогне планирането на патрулите, извеждане на терен на повече полицейски служители и засиленото им присъствие в обезлюдени и малки населени места.

Правителствената програма предвиждаше да бъдат назначени и 600 сътрудници по охраната на границата, като средствата за облекло, оборудване и заплати щяха да бъдат осигурени с европейски средства. Преди да спечели изборите, бившият премиер Бойко Борисов е дал дума да удължи договорите на сътрудниците по охраната, само че до края на април правителството не беше сформирано.

Дали това ще стане факт, предстои да видим след съставяне на кабинета. При положителна развръзка и добра стиковка договорите на сътрудниците по охрана като лица, работещи по трудово правоотношение, могат да бъдат подновени през месец юни.

Подробности в печатното издание.

Spread the love