България втора на Евровизия след инфарктен финал

Filed under: България,Звезди,Новини,Свят |

kristian-2

Кристиан Костов с екипа си на ”Евровизия”

17-годишният Кристиан Костов успя да класира България на рекордното второ място на „Евровизия“ с песента „Beautiful Mess“.

Кристиан счупи миналогодишния рекорд на Поли Генова, като класира страната ни на второ място за първи път в историята на „Евровизия“. През 2016-а тя завоюва 4-ото място.

След края на шоуто Кристиан се разплака в интервю за БНТ. Той бе видимо разстроен, че не е успял да се изкачи на върха. Развълнуваният Крис е убеден, че българският екип е най-добрият, въпреки качествата на португалеца. Костов емоционално обяви, че няма повече да участва в подобни формати. После с усмивка каза, че просто му е писнало винаги да е най-млад и втори – както на „Евровизия“, така и на „X Factor“

kristian-1

143 точки не ни достигнаха до победата. Португалецът Салвадор Собрал и песента му „Amar Pelos Dois“ триумфираха с общ резултат от вота на журито и публиката от точки 758.

kristian-4

България получи максималният брой от 12 точки от журито в Македония, Норвегия, Естония, Беларус. Страната ни е втора и за публиката, и за международното жури.

Журито у нас даде 12-те си точки на най-добрия глас на вечерта – Натан Трент от Австрия, и мелодичната му песен „Running On Air“. Франция обаче завоюва вота на българската публика. Второ и трето място зрителите на БНТ отредиха съответно за Молдова и Румъния.

Сутринта преди финала премиерът Бойко Борисов призова българите по света да подкрепят Кристиан Костов на конкурса.

Видео

Spread the love