Красимир Янков: В ръководството на БСП няма да се чува мнение, различно от това на Нинова

Filed under: България |

Председателката на социалистите нямало да изкара пълния си мандат начело на партията

65-12-02-zx620y348_2754440

“За съжаление общото усещане е, че в Изпълнителното бюро няма да се чува мнение, различно от това на Корнелия Нинова.“ Това каза във вторник Красимир Янков, който е един от отстранените в неделя членове на ръководния орган на БСП. Той смята, че зад този ход стоят лични мотиви на председателя на партията.
„Едностранно е отношението, аз нямам личен конфликт с Корнелия Нинова“, обясни Янков.
“Мотивите й са лични. Това беше един разговор между мен и Корнелия Нинова, все пак някакви аргументи трябва да изложи пред мен, 1 година работихме заедно, минахме една кампания – президентските избори и още една – парламентарните избори. Едостранно е отношението, аз нямам личен конфликт с Корнелия Нинова”, обясни Янков.

65-12-02-1d303f4e7ededf5ef98fcde910a828d4
Според него вероятно Нинова смята, че като отстранява някои от разпознаваемите членове от ръководство на БСП се освобождава от зависимости.
Социалистът посочи, че преди година я е подкрепил, защото и сам като кандидат за председател е настоявал за промяна вътре в БСП.

Красимир Янков обяви, че сегашното ръководство на левицата едва ли ще изкара мандата си от четири години. „Един ръководител трябва да обединява, а не да разделя“, посочи бившият организационен секретар на партията.
Той коментира и темата ЦУМ-гейт, като защити посредника на срещата Георги Гергов, който бе изключен от ръководството на левицата. “Не мисля, че БСП трябва да се превръща в трибунал”, каза Янков. По думите му при изключването от ръководството не е бил изказан нито един “аргумент срещу социалиста Георги Гергов”.

Spread the love