Художникът Дон Кези откри самостоятелна изложба в галерия „Джамията“ в Дупница, нарисува и Общината и подари картината на кмета Чимев

Filed under: Дупница,Култура,Регион |

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Елена Марулевска, Катя Йоцова и Георги Кацарски

Георги Кацарски, известен повече като Дон Кези, откри в рамките на Майските празници на културата в Дупница самостоятелна изложба живопис в галерия „Джамията“. Художникът представя 18 творби – пейзажи на екзотични нашенски къщи, морски пейзажи и няколко натюрморта. Експозицията включва и изображения на сградата на общинската администрация и на часовниковата кула в Дупница. Първата картина художникът е обещал да дари на кмета инж. Методи Чимев.

Изложбата откри уредникът Катя Йоцова, която представи автора. Самият Георги Кацарски пък сподели, че за него е чест да представи творчеството си в рамките на Майските празници. На откриването бе и съпругата му – Елена Марулевска, която посочи, че Георги има още какво да покаже и сподели, че е вдъхновена от изложбата на фамилия Мирчеви в Околийската къща да направят и те със съпруга си и дъщеря им една обща изложба.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Марулевска е ръководител на Арт ателие „Дон Кези“, а нейните възпитанички печелят редица авторитетни български и международни награди по живопис.

Георги Кацарски е син на Димчо Кацарски – дългогодишен преподавател в Педагогическия колеж в града. Тук бе и сестрата на Георги Райна със съпруга си Богдан Георгиев – преподаватели Професионална гимназия по транспорт – гр. Дупница.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Между гостите бяха сестрата на Дон Кези – Райна и съпругът й Богдан

От община Дупница присъстваха Таня Петрова и Таня Камбурова, майсторът на лампи Николай Табаков, Наташа Демиревска, актьорът Георги Бояджиев. Тук бе и известният карикатурист Борислав Георгиев, за когото Катя Йоцова разкри, че подготвя самостоятелна изложба.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Картина на художника

Десетките гости бяха впечатлени от пъстрите картини, изложени в галерията, а домакините почерпиха със соленки и сладки.

 

 

 

 

Spread the love