Внезапна смърт на тротоара покоси адв. Анани Константинов в Кюстендил, стотици го изпратиха

Filed under: Дупница,Кюстендил |

Смъртта на юриста няма да върне отначало делото за конфискация на имуществото на Братя Галеви, твърдят запознати

Digimax A50 / KENOX Q2

Адв. Анани Константинов

Доайенът на адвокатурата в Кюстендилско Анани Константинов почина внезапно. Стотици го изпратиха в последния му път. 73-годишният кюстендилец почина ненадейно в събота, в петък бил забелязан в залите на съда. Мълвата за кончината му се разнесе за минути из целия град. „Константинов тръгнал за обедното си кафе, паднал на тротоара пред жилищния блок, където живее, в центъра на Кюстендил и дотам…. Явно се касае за инсулт или инфаркт“, коментираха запознати.

Анани Константинов бе председател на културно-просветно дружество „Св.св. Кирил и Методий”. Юристът бе един от старите граждани на Кюстендил, с блестящо владеене на френски език. Изключителен кавалер и джентълмен, възпитаник на старата школа и умеещ да показва отношение към жените, разказаха негови близкси.

Анани Константинов бе председател на Адвокатската колегия в Кюстендил, а последно оглавяваше Дисциплинарния съд. Той бе и един мандат председател на Общинския съвет в Кюстендил (1999-2003), когато кмет бе покойният Кирил Алексов. До последно Анани Константинов настояваше адвокатите да влизат в залите с черните си тоги. Юристът бе и особен представител по делото за конфискация на имуществото на Братя Галеви, което се води вече четири години в Окръжния съд в Кюстендил заради непрекъснати искания на комисията. Кончината на Константинов няма да върне делото от началната права, а по-всяка вероятност ще продължи, като от Адвокатската колегия назначат служебен адвокат.

Анани Константинов има син Георги, който е прокурор в Районната прокуратура – Кюстендил.

 

 

Spread the love