Служителят на „Актавис” Красимир Вуков насочи пистолет срещу фермера хижар Сашо Грозданов, племенника му Георги и Митко Галев от Говедарци, нахлу във фермата им с трима бракониери от Сапарево

Filed under: Дупница,Самоков,Сапарева баня |

 

Брат му Евгени Грозданов: Това е опит за убийство, пистолетът му е бил с четири куршума, без предпазител, брат ми по-чудо го избил от ръката му в последния момент

Шефът на полицията в Дупница Б. Динев: 4-мата от екшъна с убитата сърна – синът на бившия кмет Ц. Динев – Николай, Цв. Маргин и братята Дуковски са освободени

50-01-01-_407853686_n

Сашо Грозданов

Служителят на фармацевтичния гигант „Актавис” – Дупница, Красимир Вуков от Сапарева баня се опита да застреля фермера хижар, стопанисващ хижа „Мечит“ над Говедарци. Инцидентът стана завчера в местността Секирица край курортното село.

88-01-01-cd

Цветан Динев

88-01-01-nd

Николай Динев

Красимир Вуков и трима негови приятели нахлули в имота на Сашо Грозданов, където той отглеждал крави, коне и овце. Привечер Грозданов, придружен от племенника си – 27-годишния Георги Грозданов, и Митко Галев от Говедарци отишли да нагледат фермата и там заварили непознати хора с черен джип „Самурай“. „Какво правите тук?”, попитал Сашо Грозданов неканените гости. Единият от тях хукнал да бяга, а тримата го засипали със закани и обиди. След това Красимир Вуков извадил пистолет и го насочил право срещу Сашо Грозданов, а до него били племенникът му и другото момче.

88-01-01-borislav-dinev

Борислав Динев

„По чудо синът ми е жив“, обади се на редакционния телефон братът на Сашо, Евгени Грозданов, и добави: „Добре че брат ми е много бърз, скочил и успял да избие пистолета от ръката му секунда преди да натисне спусъка, а оръжието е било без предпазител. В него е имало четири патрона. Не знам каква марка е пистолетът.

88-01-01-georgi-zahariev-sin-na-evgeni-grozdanov

Георги Захариев, син на Евгени Грозданов

Брат ми е извикал полиция. На място дойдох и аз заедно със следователи. От Сапарева баня дойде медицински екип, лекарят би инжекция на Красимир Вуков, направен му беше и тест за алкохол, мисля, че дрегерът показа над 1,4 промила алкохол. И в момента полицията снема показания от участниците в този жесток екшън. Разбрах, че там, на място, е имало и друг човек на име Краси, който е подал сигнал към служителя на парк „Рила“ Антон Попов, отговарящ за района. Антон Попов е от Говедарци. На място е провел разговор с Красимир Вуков, Георги Палев и Милен Бачев. Тримата заедно с избягалия са дошли с джипката в нашия имот. Фермата ни граничи с ловно поле. Предполагаме, че четиримата са ловували. Не знам какво друго биха могли да правят в „Секирица“ и в нашия имот, където отглеждаме животните. Антон Попов също е свидетел по инцидента“, разказа Евгени Грозданов. Той разкри още, че брат му Сашо и синът му Георги са в шок, но в понеделник сутринта ще дадат подробни показания по случая в РУП – Самоков. „Ние не познаваме хората от Сапарево, но разбрахме, че Красимир Вуков и Георги Палев работят във фармацевтичния завод „Актавис“. Георги Палев и Милен Бачев са се държали съвсем нормално, те не са били агресивни, но не и Красимир Вуков“, съобщи Евгени Грозданов, който има гатер в Говедарци.

По същото време беше заловен синът на бившия кмет на Сапарева баня Цветан Динев – Николай, в ловно поле край Паничище. Той е бил с приятеля си Цветан Маргин. Двамата бракониерствали, у тях е намерена убита сърна. Животното било наблъскано в раница, собственост на Маргин. С тях били още двама сапаревобанци, братята Николай и Любомир Дукови. Те били въоръжени и се движели с джип Кн 40 40. Николай Динев и Цветан Маргин били с друга джипка. При огледа полицаите установили, че сърната е била убита с пушката на Маргин. Маргин е охранител в „Уникредит Булбанк” в Сапарева баня. Той е с постоянна мярка за неотклонение за 24 часа. Всички участници в двата ловни екшъна са освободени заради чисто съдебно минало. Образувано е досъдебно производство.

„По случая е образувано досъдебно производство. От Районната прокуратура в Дупница са преценили, че не е необходимо четиримата да остават в ареста, тъй като са с чисто съдебно минало“, коментира началникът на РУП – Дупница, Борислав Динев. 70 процента от актовете по Закона за опазване на лова и дивеча отпадат, твърдят запознати. Неслучайно в началото на месеца лесничеи на национално ниво поискаха по-строги наказания и мерки срещу бракониери. Съдебната практика показва, че наказанията за бракониерите са предимно административни и на пръсти се броят тези, които са осъдени ефективно. Обикновено се наказват с лишаване от право да ловуват за определен период от време, налагат им се и актове по Закона за лова и опазване на дивеча. Не са рядкост и случаите, при които се конфискуват оръжието и автомобилът.

Spread the love