Терористи убиха германка и афганистанец в Кабул и отвлякоха финландка, жертвите били служители на благотворителна организация

Filed under: Свят |

 

88-13-03-kabul-11Убиха германка и афганистанец в Кабул, а гражданка на Финландия била отвлечена. Това съобщава Министерството на вътрешните работи на Афганистан, цитирано от Zeit. Инцидентът станал пред хотел за чужденци, като охраната също била убита. Нападателите избягали. И двамата убити били служители на благотворителната организация Mercy, която функционира в Централна Азия, Близкия изток и Северна Африка. В Афганистан организацията работи с местните жители за намаляване на детската смъртност, както и осигуряване на възможност за образование на жените в селските общности. Причините за нападението все още не са известни. Разследването е в ход. Полицията все още не може да потвърди дали атаката е от криминален, или терористичен характер.

В събота в град Джалалабад, столица на провинция Нангархар, Афганистан, терористи атакуваха сградата на държавната телевизия. Четирима терористи влязоха в сградата на държавната телевизия и радио RTA. Двама нападатели се взривиха едновременно. Други започнаха стрелба по служителите и посетителите на телецентъра. Загинаха двама цивилни и още 13 са били ранени.

 

Снимка:

Терористи са атакували сградата на държавната телевизия в Джалалабад

 

Spread the love