С виното на Александър Терзиев и Георги Ашиков посрещнаха гости на изложба в Базиликата на Сандански на Нощта на музеите

Filed under: Сандански |

Вангелия Поповчева и Людмила Караиванова останаха омагьосани от картините на Елена Темелкова от Перник

89-05-01-1Стотици посетиха Археологическия музей и Епископската базилика на отец Йоан в Нощта на музеите в Сандански. Пленер по живопис откриха същия ден художници от Югозападна България в голямата зала на Базиликата.

89-05-01-2

Изложени бяха общо петнадесет платна от Бисер Лазаров, Елена Темелкова, Василка Златанова, Антон Гошев, Илияна Тошева, Георги Ашиков, Вяра Кифова и Александър Терзиев. Вангелия Поповчева и Людмила Караиванова се застояха по-дълго пред картините на Елена Темелкова от град Перник.

89-05-01-3

На откриването присъстваха Зорица Органджиева – зам.-кмет на община Сандански, и Людмила Караиванова – директор Дирекция „Образование и култура”. След изложбата майсторите на четката и боите се почерпиха с мелнишко червено вино, производство на Александър Терзиев и Георги Ашиков. Организатор на пленера по живопис е община Сандански съвместно с Градския археологически музей, с директор Владимир Петков.

 

Снимките

 

  1. Вангелия Поповчева и Людмила Караиванова
  2. Зад картините е тронната зала, където някогашният градоначалник със своите съветници са взимали важни решения за жителите в древния тракийски град Дезудава.
  3. Платната живопис на Илияна Тошева и Георги Ашиков
Spread the love