Град Банско – цветен и зелен на прага на лятото

Filed under: Банско,Регион |

011  1-1

Лятното зацветяване в община Банско стартира от началото на месец май. По стълбовете на улиците в центъра на града бяха поставени каскадните цветя, а общинските сгради вече са украсени с пъстри саксии с мушката и сакъзче.

1-2

В момента тече подмяна на пролетните видове в цветните фигури с лятно цъфтящи (пухче, биденс, петльов гребен, летен гербер, циганче, копривка, пламъче, сенецио, вечно цъфтяща бегония, тагетес и лятна маргаритка). Цветните масиви се дообогатяват и с многогодишни цветя като невен, лавандула, кана и иберис. Цветята се засаждат по предварително направени схеми.

0-1

1-4

В допълнение към цветните композиции, пешеходната улица „Гоце Делчев” може да се похвали с нова скулптура, пресъздаваща суровата красота на близката планина и допълваща стила на улицата.

1

Специалистите по озеленяване правят ежедневен мониторинг за състоянието и видът на всяка зелена площ, включително  и тревните площи. Периодично се извършва и мониторинг за състоянието на дълготрайната дървесна растителност на територията на община Банско. Изготвени са графици, по които да се поддържат в добро състояние зелените площи за постигане на естетична градска среда.

3

 

Spread the love