Наставникът на „Рилецо“ Хаджисотиров: Щастлив съм, отборът бе сплотен, заслужихме си третото място

Filed under: Спорт |

 

91-14-02-liudmil-hadjisotirov

Старши треньорът на „Рилецо“ Людмил Хаджисотиров-Удо бе на седмото небе от щастие след успеха на момчетата си във Варна. Ето какво сподели младия специалист след края на серията за третото място в НБЛ.

„Започнахме срещата трудно, но в края направихме разлика, което ни донесе и победата. В интерес на истината очаквах вторият мач да бъде по-труден от първия, но играхме много добър и грамотен баскетбол и от там се получи голямата разлика. Радвам се, че успяхме психически и физически да се вдиганем и да изиграем много добра серия за бронзовите медали. Спечелихме ги напълно заслужено“, бяха първите думи на Удо.

Младият специалист направи и кратка равносметка на сезона до момента. „Смятам, че първата част от евротурнирите беше силна за нас. За първи път записахме три победи в най-силната група в турнира „ФИБА Европа“. След това обаче имахме слабо участие в надпреварата за Купата, откъдето дойдоха и амплитудите през сезона. Все пак през последния месец показахме много хубав баскетбол, отборът се сплоти изключително много. Неслучайно победихме „Балкан“, след това бяхме на стъпка от финал с „Лукойл“. Мога да кажа, че съм доволен от начина, по който завършихме кампанията. Лично за мен това беше един голям опит, все пак съм старши треньор за първа година“, откровен бе 36-годишният специалист.

 

На снимката: Людмил Хаджисотиров

Spread the love