„На публиката – с любов” събира в Банско за Летните театрални празници Веселин Ранков, Стефания Колева, “Женско царство” с Искра Радева, Мария Статулова

Filed under: Банско |

 

Асен Блатечки, Койна Русева и Калин Врачански ще покажат „Малко комедия”

08-01-1-%d0%bd%d0%be%d0%b6%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bf%d0%b0%d1%87

Най-добрата фестивална дестинация на Балканите – Банско, събира големите в театъра за тазгодишното издание на Летните театрални празници „На публиката – с любов”.

От 1 до 7 юли едни от най-добрите постановки от театралния афиш на страната ще бъдат играни на сцената на читалище „Никола Вапцаров”.

Театралният форум ще бъде открит с хитовата постановка, гледана от над 6 000 души по цял свят – „Ножица – трепач“ на театър „Българска армия”. Уникално динамично представление с участието на Веселин Ранков, Стефания Колева, Иван Радоев, Александър Дойнов, което нито веднъж не се повтаря, защото всеки път действието взема различен обрат. Благодарение на вас – зрителите, които ще имате уникалния шанс да бъдете сценаристи и режисьори на това, което предстои да видите.

08-01-3-%d0%bf%d0%b5%d0%bf%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d1%88%d0%ba%d0%b0

Комедията “Забранено за смях”  на Държавен Драматичен Театър – Търговище, получила най-престижната награда за драматургия в Хърватия – “Марин Държич”, е втората постановка от театралния афиш. В спектакъла на 3 юли ще видите прекрасни актьорски изпълнения на Любомир Фърков, Даниела Горанова и Теменуга Первазова. С всеотдайност, въображение и искреност те изграждат своите герои, конфликтите между тях, така че театралният разказ да върви с лекота и магнетичност, по начин, който кара зрителя да вижда повече от това, което гледа.

Любимата приказка за деца и възрастни „Пепеляшка” ще оживее на сцената в Банско на 4 юли от 10:30 часа. Приказка, която подтиква да повярваме отново в чудесата и да искаме отново и отново да съпреживеем трогателната история на бедното момиче, което става принцеса. В разказа на актьорите от Държавен куклен театър – Варна умело се вплита и участието на децата от публиката, които магията на театъра превръща в принцеси, гълъбчета и кончета.

Театралните вечери продължават с пиесата “Женско царство”. Искра Радева, Мария Статулова и Елена Кънева ще вземат в ръцете си цялата власт, която до този момент е принадлежала на мъжете. Така докато нежният пол управлява, Теодор Елмазов, Пламен Сираков и Веселин Цанев поемат грижата за домакинството и децата.

На 7 юли 2017 г. Банско събира на едно място трима от най-добрите актьори от младото поколение. Асен Блатечки,  Койна Русева и Калин Врачански. Те ще закрият седмицата, посветена на театъра с постановката „Малко комедия“, обединяваща в забавен текст не една, а цели две театрални пиеси „Предложение“ и „Мечка“ по текстове на гениалния руски автор Антон Чехов. Под повечето от големите Чехови пиеси пише комедия. И най-често хората излизат от тях със сълзи в очите. „Малко комедия“ обаче е комедия. И точно поради това в този проект е ангажирано виртуозното актьорско трио. Целта му е единствено и само забавлението от бляскавите актьорски интерпретации на гениалните Чехови персонажи. Грехота е да го пропуснете!

Начало на представленията: 19:00 часа. Продажбата на билети започва от 26 юни на касата на читалище „Никола Вапцаров”.

08-01-2-zabraneno_za_smyah_plakat

 

Spread the love