От понеделник ЮЗУ приема документи за редовната кандидатстудентска сесия, първи са препитванията по български език

Filed under: Благоевград |

 

 3_1

В понеделник, 29.05.2017 г., стартира приемът на документи за изпити за редовната кандидатстудентска сесия в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Кандидат-студентите, желаещи да се обучават в университета, подават документи за явяване на писмените изпити, които ще се проведат на 7, 8 и 9 юни 2017 г.

Документите се подават до 05.06.2017 г. в Учебен корпус № 1 на университета (зала 1102А); онлайн (с изключение на електронните изпити и подаване на документи за кандидатстване) или в кандидатстудентските бюра в страната. Заявления онлайн за явяване на изпити се подават до 02.06.2017 г. (Указания за кандидатстване онлайн може да намерите на адрес: http://ksk.swu.bg). Кандидатстудентските бюра, работещи в други градове на страната, приемат документи до 03.06.2017 г.

На 7 и 8 юни 2017 г. ще се проведат изпитите по български език, история на България, география на България, биология, математика и английски език. На 8 юни ще се състои и практическият изпит по вид спорт. На 9 юни ще се проведат практическите изпити по физическа подготовка, по рисуване, по актьорско майсторство, за филмови и телевизионни изкуства, по танци за специалностите „Българска хореография“ и „Съвременна хореография“, по музика за специалностите „Педагогика на музикалното изкуство“, „Изпълнителско изкуство (народни инструменти или народно пеене)“, „Изпълнителско изкуство (поп и джаз пеене)“ и „Електронни технологии в музиката“.

Кандидатите се явяват в залата най-късно 30 минути преди началото на изпита, като представят лична карта и документ за платена такса.

Междувременно в университета всеки работен петък до 16 юни се провеждат електронни изпити. Заплащането на таксите за електронните изпити става в деня на изпита до 60 минути преди неговото начало.

Повече информация за ЮЗУ „Неофит Рилски“ и за предлаганите в университета специалности ще намерите на сайта – www.swu.bg. За допълнителна информация можете да се обадите на тел. 073 58 85 46.

Spread the love