Селата в Кюстендилско правят къщи за гости с пари от Европа, кметът Паунов и съветниците ще прекроят бюджета, за да насърчат предприемачите

Filed under: Кюстендил |

 

Digimax A50 / KENOX Q2

Иван Андонов

Проекти за къщи за гости вече ще могат да се финансират по Програмата за развитие на селските райони и в селата на община Кюстендил, обяви Иван Андонов, в качеството му на председател на Местната инициативна група МИГ „Кюстендил – Невестино”. „Досега тази възможност местните предприемачи не можеха да реализират, след като общината е със статут на община с население над 30 хиляди жители и не може да кандидатства по тази програма. След като беше създадена местна инициативна група между Кюстендил и община Невестино, се отваря перспектива за туризъм и в кюстендилските села“, заяви още Андонов.

Градоначалникът Петър Паунов допълни, че това отваря чудесни възможности пред местните предприемачи. Общината ще преформатира бюджета си, за да насърчи техни начинания. Кюстендил заедно с още 8 други общини в страната ще се включи в програмата. „За първи път и ние като община имаме полза от забавянето на една програма, това не рефлектира върху нас като минус“, допълни Паунов. Процедурата ще бъде финализирана от Министерството на земеделието и храните в кратки срокове, каза още председателят на местната инициативна група „Кюстендил-Невестино” Иван Андонов.

Spread the love