Съветниците в Дупница вдигнаха заплатата на новия ОбС шеф Емил Гущеров, ще взема чисти 1980 лв. на месец

Filed under: Дупница,Спорт |

 

Георги Пехливански от БСП: Не е честно ние да получаваме със закъснение по 300 лв., зам.-председателят на ОбС Й. Гергов го утеши: Вдигаме заплатите и на съветниците

Шефът на спортната комисия Славчо Павлов от РБ сгази действащата наредба, издейства още 1500 лв. от общината за СКБ „Спартак”

01-03-352

Общинските съветници увеличиха заплатата на председателя си Емил Гущеров. Така той ще получава на месец чисти 1980 лв. Всички съветници на БСП – общо четирима от петимата в групата, гласуваха с „въздържал се”. Най-възрастният общински съветник Георги Пехливански излезе на микрофона и обясни позицията на съпартийците си. „Разликата между размера на възнагражденията на съветниците и заплатата на Емил Гущеров е твърде голяма. Ние получаваме със закъснение около 300 лв. на месец и смятам, че е абсолютно неприемливо”.

Зам.- председателят на ОбС Йонко Гергов даде отговор: „Обмисляме увеличение на заплатите и на съветниците”. Допълнителни 1500 лв. отпуснаха съветниците на спортен клуб по борба „Спартак”. Това стана по настояване на председателя на комисията по спорта Славчо Павлов. Част от съветниците бяха категорични, че спортният клуб не отговаря на изискванията.

01-03-46

Кметът Методи Чимев реагира остро и заяви, че общината не е длъжна да издържа спортни клубове. „Общината може да подпомага спортните клубове, но не да ги издържа. Предложението е некоректно предвид действащата наредба, по силата на която СКБ „Спартак” вече е получил 1000 лв. В момента клубовете може да останат с впечатлението, че от общината може да се вземат пари кой колкото докопа чрез този или онзи”, каза кметът, подчертавайки, че всички спортни клубове са равни и отпускането на допълнителни средства за един клуб ще отприщи искания и от останалите. 132-15-01-ULI-2- Славчо ПавловЧимев беше категоричен, че шефът на спортните комисия Славчо Павлов не спазва наредбата за спортните клубове. „Ако смятате, че наредбата има несъвършенства, длъжен сте сам да предложите нова. Това е ваш ангажимент”, каза градоначалникът, който апелира съветниците да не газят наредбите, изковани от самите тях.

Все пак предложението мина с 19 гласа „за”.

01-03-861

Spread the love